Zaterdag 22 mei wordt de focus van de rivierdichter even verlegd. Zuid-West-Vlaanderen is namelijk niet alleen de Leie. In het zuiden wordt de regio begrensd door de ‘moeder der Belgische rivieren’, de Schelde.

In samenwerking met het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn en de provincie West-Vlaanderen wordt er in de omgeving van de Schelde, de Spierebeek en het Spierekanaal een poëziewandeling georganiseerd. Tijdens deze wandeling worden de toeristische infoborden aan het rustpunt langs de Schelde onthuld.

Wim Parmentier, naar eigen zeggen ‘woordenverzamelaar’ uit Watou komt me vergezellen om het luik ‘poëzie’ in de wandeling te verzorgen.

De officiële uitnodiging van het provinciebestuur zegt het als volgt:

————————————————————————————————

Twee jaar geleden werd een nieuw rustpunt in Spiere aan de boorden van de Schelde aangelegd. Samen met het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn werden nieuwe infoborden ontworpen rond de thema’s ‘landschap in verandering’ en ‘poëzie’. Rivierdichter Yves De Bosscher liet zijn inspiratie de vrije loop en schreef voor ons een passend gedicht. Het resultaat is te bewonderen op één van de infoborden. Het andere infobord laat je kennis maken met het veranderde landschap aan de Schelde door de eeuwen heen.

Programma
22 mei 2010 – 18 uur Afspraak aan het kerkplein in Spiere

  • Verwelkoming door schepen Rik Vandevenne en door Marleen Titeca-Decraene, gedeputeerde voor de Provincie West-Vlaanderen
  • Start poëziewandeling met rivierdichter Yves De Bosscher
  • Onthulling infoborden aan het rustpunt aan de Schelde
  • Voorstelling nieuwe wandelkaart Spiere-Helkijn
  • Drankje aangeboden door het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn

Praktisch
Geen inschrijving noodzakelijk!
Meer info: Johan.vandenberghe@west-vlaanderen.be

—————————————————————————————————————-